Events in January

English: In January, I’m organizing a poetry-and-a-panel event at Amsterdam’s Bijlmer Parktheater and giving a lecture in The Hague. One is in Dutch, the other one’s in English. Please check below for more info. || NL: In januari organiseer ik een poetry-en-een-panel evenement in het Bijlmer Parktheater en geef ik een lezing in het Migratie Museum in Den Haag. Eén zal in het Nederlands zijn, de ander in het Engels.

Nederlands: Zo. 13 januari – Lezing: “A building made of people”
Onderwerpen:
1. De zogenaamde alledaagsheden en de gewelddadige(re) normaliseringen die autochtonen gebruiken om Zwarte en niet-Zwarte Personen van Kleur ervan te overtuigen/ het gevoel te geven dat ze hier niet (echt) thuishoren,
2. De verschillende manieren waarop ontworteldheid en ontwortelen worden gebruikt om de huidige machtsverhoudingen in stand te houden en
3. (Political) power in numbers.
Locatie: Migratie Museum (adres: Hoge zand 42, 2512 EM Den Haag).
Tijd: 15:00u – 16.00u.
Reserveringen: Het event is gratis; via deze link kunt u uw plek reserveren.


English: Sunday January 27 – Tribute to Ntozake Shange
shangeDuring this afternoon we pay homage to this amazing writer who blessed us with choreopoems and novels like For Colored Girls Who Have Considered Suicide When The Rainbow Is Enuf + Sassafras, Cypress and Indigo.

With: Tracian Meikle, Alida Aurora, Alfrida Martis, Nohemi Kleintje, Ugbaad Kilincci, Babs Gons, Smita James, Susu Aliy en Jo-Ann With.
Location: Bijlmer Parktheater (address: Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam).
Language: English.
Click here to get your tickets.

 

 

Advertisement

About Zeefuik

Zeefuik is an Amsterdam based writer and organizer whose work focuses on imagery, representation, anti-Black racism, (digital) archives and the undocumented members of the Black communities in the Netherlands.

Posted on January 9, 2019, in Events. Bookmark the permalink. Comments Off on Events in January.

Comments are closed.

%d bloggers like this: